Пројекат ,,Учим да учим“ на eTwinning порталу

НОВОСТИ

Наша школа је крајем септембра 2018. године покренула пројекат ,,Учим да учим“ на eTwinning порталу. У оквиру пројекта вршено је истраживање о техникама учења. За учешће у пројекту пријавило се 50 наставника из преко 20 основних и средњих школа из Србије, као и две школе из Босне и Херцеговине и једна школа из Македоније.

У нашој школи је направљен тим ученика од 1. до 8. разреда који су радили на реализацији пројекта.Ученици су у оквиру пројекта прикупљали информације о техникама учења од родитеља, наставника, педагога и истраживањем на интернету . На радионицама су примењиване нове технике учења ,,Шест шешира“ и ,,Мапе ума“. У оквиру евалуације пројкта наши ученици су учествовали у онлајн сусрету са ученицима других школа и направили презентацију на којој су представили резултате до којих су дошли прикупљањем информација из различитих извора.

Поносни смо на нашу школу што је покренула и реализовала овако важан пројекат који ће помоћи ученицима наше школе у учењу, али и ученицима других школа које су учествовале у пројекту.