Адаптација фискултурне сале

НОВОСТИ

На основу Јавног конкурса Министарства правде за доделу средстава по основу одлагања кривичног гоњења, Основној школи „Вељко Дугошевић“ из Турије додељена су новчана средства за реализацију пројекта „Уређење фискултурне сале“. Пројектне активности подразумевале су хидроизолационе радове, поставку спортског ПВЦ пода, кречење,мењање расвете,као и набавку реквизита.

Реализацију пројекта подржала је и локална самоуправа издвајањем средстава из буџета за набавку потребне спортске опреме.

Уређењем фискултурне сале побољшани су услови за реализацију наставе физичког васпитања.

У жељи да промовише здрав начин живота и физичку активност, Основна школа „Вељко Дугошевић“ пријавила се на конкурс  програма„Покренимо нашу децу“ који реализује компанија Књаз Милош, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Српским савезом  професора физичког васпитања и спорта. Циљ Програма је увођење додатне свакодневне физичке активности у основним школама за ученике од првог до четвртог разреда.

У оквиру пројекта ученици другог разреда наше школе, уз ангажовање учитеља, а у складу са  условима конкурса, снимили су видео записе са моделима ПОНАДЕ програма и вежбама које су сами осмислили.