Здрава храна

НОВОСТИ

Предавање на тему „Променимо будућност миграција- унапредимо  безбедност хране и пољопривредни развој“ одржао је др Саша Дражиловић  у петак 13.10.2017. године. У презентацији је истакао значај здраве исхране и редовне физичке активности за развој  и здравље деце, али и чињеницу да велики број деце у свету нема сва три оброка. Након предавања ученици су били у прилици да дегустирају здраву храну коју су припремиле вредне маме. Затим су ученици нижих разреда исказали своју креативност.

У понедељак 16.10.2017. на Међународни дан здраве хране организована је тематска настава на ову тему за ученике од 5. до 8. разреда.  Ученици су откривали асоцијацију, попуњавали  пирамиду исхране, упоређивали меније и утврђивали на основу израчунате калоријске вредности који је здравији, разговарали о својој исхрани на страним језицима, решавали задатке на српском, немачком и енглеском који су за тему имали здраву храну, састављали мени за Новака Ђоковића, уочавали сличности органа и хране, састављали рецепт за питу од хељде. На крају су своје знање проверили такмичећи су у квизу.

У оквиру тематског дана у холу школе постављена кутија за прикупљање чепова у акцији „Чепом до осмеха“, а  ученици,  који су прикупили највише чепова и на тај начин показали своју хуманости, том приликом су награђени.