Празник толеранције

НОВОСТИ

Како бисмо упознали наше ученике са различитим верама и културама, организовали смо низ активности  под називома празник толеранције .  из тог разлога смо изабрали да то буде 25.12.2018. на католички божић.  Све активности су реализоване у оквиру пројекта постицање демократске културе у школама.

прво су ученици од 4. до  8. разреда  одгледали презентацију  о верским празницима ( католички и православни божић, ханука, бајрам)  и обичајима у  вези са њима,  али и начином исхране припадника различитих вера.

затим су  у оквиру радионице „трпеза толеранције“  ученици били у прилици да направе јеловника за  ручак поводом овог празника , а на којем би били присутни припадници различитих вероисповести. При избору јела морали су да воде рачуна да увеже њихве обичаје и различитости како се нико не би нашао  увређен. ученици су и запевали на енглеском и немачком песму „Silent night”.

Том приликом почала је израда честитики  и  украса за јелку толеранције. радионице и украшавање јелке трајало је читаве седмице.

ову идеју смо интеренациноализовали тако што смо на еtwining порталу организовали догађај  “Christmas tree“